Rutger Hauer Mini Film Factory

FOTO: DEELNEMERS RUTGER HAUER FILMFACTORY - MINI MASTERCLASS

Hollywood in de Klas – Eindfilm groep 8. Het leukste alternatief voor musical groep 8!

FOTO: YOUNG EUROPEAN FILM FORUM IN MILAAN

Project; Ik heb een tante in…

FOTO: DEELNEMERS 'IK HEB EEN TANTE IN...'

FE_SLIDER-02

FOTO: WORKSHOP TALENTHOUSE DEELNEMERS

FILMEDUCATIE

FILM- EN MEDIA-EDUCATIE

Naast de filmprojecten in het basisonderwijs organiseren we educatieve projecten in het binnen- en buitenland. Het begon met de samenwerking van de Rutger Hauer FilmFactory en sinds 2013 zijn we betrokken bij het Young European Film Forum waarvoor we tot in ieder geval 2019 projecten gaan uitvoeren in Europa. We zijn altijd bereid om creatief mee te denken of te participeren als het gaat om film- of mediaprojecten.

WORKSHOPS

Sinds 2005 hebben we enorme hoeveelheid kennis opgedaan op het gebied van filmprojecten op o.a. basisscholen. We delen deze kennis graag d.m.v. workshops of begeleiding. Dat kan op grote schaal zoals met we hebben gedaan met een Duitse organisatie die het Kinderrechten Filmfestival in Berlijn nu organiseert of workshops waarin we leerkrachten uitleggen hoe ze met hun klas een goede (eind)film kunnen maken.

PROJECTEN

Bekijk hieronder de meest interessante film- en mediaprojecten die we in de loop der jaren hebben uitgevoerd in het binnen- en buitenland

ONTWIKKELING LESMATERIAAL

We besteden altijd veel tijd en aandacht aan het lesmateriaal wat we leveren bij onze projecten. Gezien onze educatieve achtergrond, toegepaste grafische vormgeving en ruime netwerk zijn we in staat om diverse lesmaterialen te ontwikkelen en te maken. Denk daarbij aan: flyers, boekjes, websites, educatieve films, bordspelen, interactief lesmateriaal enz.

MINI MOVIE MAKER APP

Trots zijn we op onze eigen Mini Movie Maker app die eind 2015 klaar is en die we met behulp van het stimuleringsfonds hebben mogen ontwikkelen. Dit wordt de eerste app waarmee kinderen een film van maximaal 2 minuten kunnen opnemen en monteren. De app biedt genoeg ruimte voor creativiteit maar heeft ook een strakke structuur waardoor kinderen filmisch moeten denken in scènes, shots en de lengte van deze shots.

FE-FOTOSLIDER-03
Hollywood in de Klas – Eindfilm groep 8. Het leukste alternatief voor musical groep 8!
FE-FOTOSLIDER-04
FE-FOTOSLIDER-02

FILMEDUCATIE2-RHFF

FILMEDUCATIE2-TH

FILMEDUCATIE2-YEFF

FILMEDUCATIE2-TANTE

© 2018